Četvrti naslov najbolje ekipe Regije Sjever izborila je pretkadetska U-15 ekipa Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec koja je do ovog naslova stigla u konkurenciju šest ekipa u Kupu Regije Sjever, drugoplasirane Virke Virovitica, Podravca iz Virja, varaždinske Vindije i drugog međimurskog predstavnika u ovom natjecanju Donjeg Kraljevca.

U petak pak su saznali protivnika s kojim igraju za odlazak na državni Final Four, a to je Košarkaška akademija Osijek.

Pretkadetska ekipa Međimurja vodila je veliku borbu za naslov s virovitičkom Virkom za plasman među 8 najboljih ekipa koje igraju državnu završnicu Kupa regija.

U posljednjem kolu obje ekipe su ušle sa samo jednim porazom koji se dogodio u njihovim međusobnim susretima. Ali Međimurje je imalo prednost jer su se slavili s puno većom razlikom kod kuće, nego su poraženi u Viroviticima.

Međimurje je tako za naslov u zadnjem 10. kolu trebalo pobijediti u srazu s Radnikom iz Križevaca za kojeg igra Katanović najbolji igrač 2007. godišta u Regiji Sjever.

Ali naša ekipa po prvi put ove sezone u kompletnom sastavu, predvođena raspoloženim Hrenom, Šarićem, Šimunićem i ostatkom momčadi, stigla je do sigurne pobjede 66-52 i osigurala hrvatski Final 8.

Za Međimurje su igrali: Šarić 14, Hren 23, Juras, Rušnjak, Zrna 3, Šimunić 12, Sinković 8, Kraljić, Kovač 3, Krištofić, Horvat i Kuqi. Trener: S. Novak.

U državnoj završnici ovog natjecanja sudjeluje 8 ekipa iz cijele zemlje koje su se borile za ulazak na Final Four.

U petak su u Hrvatskom košarkaškom savezu izvučeni parovi četvrtfinalne utakmice koja će odrediti sudionika hrvatskog Final Foura Kupa regije U-15 koji će igrati kao završni turnir, a ždrijeb je odlučio da Međimurja igra s Košarkaškom akademijom Osijek.

Utakmica između Međimurja i KA Osijek igra se u subotu 7. svibnja 2022. s početkom u 19 sati u sportskoj dvorani OŠ Ivanovec.