Košarkaši Međimurja u samoj su završnici priprema za početak nove sezone u 2. muškoj ligi Sjever koje su započele još 16. kolovoza.

U proteklih pet dana odigrali su dvije glavne provjere za novo prvenstvo, protiv ekipa iz istog ranga natjecanja.

Najprije smo u domaćoj dvorani u Ivanovcu gdje igramo prvi dio sezone ugostili Varaždin, dok se u srijedu gostovalo kod Medveščaka u Zagrebu.

Obje utakmice itekako su poslužile svrsi, kako bi trener Stjepan Novak isprobao sve igrače koje ima na raspolaganju.

Također su se “ponavljale” stare akcije i uvježbavale neke nove.

Protiv Varaždina malo smo se tražili dobar dio utakmice, ali ekipa je pokazala karakter i “širinu klupe”.

Iako su gosti tijekom utakmice vodili desetak i više razlike, na kraju se isplatila naša upornosti i ne odustajanje od vjere u pozitivan rezultat.

Na tom valu, u zadnjoj četvrtini uspjeli smo preokrenuti rezultat u svoju korist za konačnu pobjedu protiv rivala iz susjedstva 67-64.

Još bolje bilo je protiv agresivnog i u visini nadmoćnijeg Medveščaka, člana 2. ML Centar.

Nakon izjednačenog prvog dijela 42-42, u nastavku smo odigrali sjajnih 20 minuta za lijepu i ohrabrujuću pobjedu uoči starta nove sezone 86-71.

Međimurje je protiv Medveščaka igralo u sastavu: Kuzmić 14 (2×3), Novak 9 (1×3), M. Kranjčec 2, Zaspan 2, Horvat 2, Hren 10, Gašparić 11 (1×3), Glumac 16 (1×3), F. Kranjčec 11 i Pađan 9 (1×3).

Uoči nove sezone

Ciljevi kluba i za novu sezonu su poznati i nepromijenjeni. Afirmacija i razvoj kvalitetne košarke u Čakovcu i Međimurju.

Nastavilo se već od sredine kolovoza ozbiljno raditi, trenirati i pripremati za nadolazeće prvenstvo 2. ML Sjever 2023./2024.

Ostali smo svi na okupu, osim kapetana Golika koji je uzeo igrački time-out, dok su se priključili Hren i Pađan.

Uvjereni smo da je pred nama još jedna dobra sezona u kojoj ćemo prezentirati kvalitetnu i modernu košarku, koja će privući kako naše navijače u Čakovcu i Međimurju, tako i sve ljubitelje košarke koji će doći na svoje.

Pozivamo sve da nas podrže odmah na početku, od utakmice 1. kola koja se igra 7. listopada s Labradom na domaćem parketu, u dvorani u Ivanovcu.

Prije toga, u subotu 30. rujna, slijedi zadnja provjera protiv Grafičara u Ludbregu.