Hrvatski drugoligaš, Košarkaški klub Međimurje iz Čakovca turnirom „50 godina KK Međimurje Čakovec“ i prigodnom svečanošću obilježio je u petak i subotu veliki jubilej – 50 godina od osnivanja kluba.

Igrači i vodstvo KK Međimurje Čakovec proslavili su 50 godina kluba

Na turniru ponajboljih hrvatskih drugoligaša koji je odigran u lijepoj atmosferi sportske dvorane OŠ Strahoninec zasluženi pobjednik je varaždinska Vindija koja je u subotnjem finalu nadigrala aktualnog prvaka 2. HL Sjever Podravac iz Virja 86-68. Treće mjesto zauzelo je slavljenik Međimurje koje je u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici svladalo Radnik iz Križevci 84-81.

Na putu do finala Podravac je u dobroj utakmici svladao Međimurje u čijoj se ekipi dosta osjetio pritisak da „moraju“ u finale, pa je momčad iz Virja odnijela pobjedu, dok je varaždinska Vindija bila bolja od Radnika i odmah pokazala da je uoči prvenstva trenutačno najspremnija ekipa.

Krunoslav Posavec, Manuel Novak, gradonačelnica Ljerka Cividini

Krunoslav Posavec, kapetan Podravca i Tomica Jakopec

Krunoslav Posavec, Mario Novak KK Međimurje i Danijel Perčić

Predstavnici Radnika Križevci i Krunoslav Posavec

Nakon završetka turnira uslijedila je prigodna svečanost u kojoj je predsjednik kluba Krunoslav Posavec podsjetio na bogatu prošlost kluba, uz osvrt na ono što je klub danas i kako gleda prema budućnosti.

-Košarkaški klub Međimurje svoje korijene vuče iz 1960-tih godina kada je osnovana „Košarkaška sekcija društva tjelesnog odgoja Partizan“, a nekoliko godina kasnije, 20. siječnja 1972. održana je osnivačka skupština košarkaškog kluba pod imenom KK Čakovec te je za prvog predsjednika izabran Ivica Žišković. Košarkaški, sportski duh i timski rad godinama su stvarali tradiciju te doprinijeli brojnim uspjesima kluba, koji je iznjedrio vrhunske košarkaše kluba koji već duži niz godina nosi ime Međimurje Čakovec i ponosno predstavlja međimursku i čakovečku košarku na najvišem nivou u zemlji i šire, kazao je u uvodu Posavec.

-Ponosan sam na svu djecu koja kroz dobne skupine od U-9, U-11, U-13, U-15 i U-17 ostvaruju vrhunske rezultate na najvišim razinama natjecanja. Možemo reći da smo u svim skupinama u samom vrhu. Isto tako, s ponosom mogu reći da su naši kadeti u protekloj sezoni odigrali najkvalitetnije utakmice u Jedinstvenoj kadetskoj ligi, koja je ujedno i najviši rang natjecanja, te su hrabro i ustrajno branili boje našeg kluba. Isto im želim i u ovoj sezoni.
Osim naših najmlađih i najvažnijih, ponos kluba je i seniorska momčad. Ekipu koja je zajedno rasla najbolje opisuje citat, kojim se obratio prvi predsjednik kluba gospodin Žišković, u uvodnom dijelu knjige “Ovo smo mi, 50 godina igranja košarke u Međimurju”, autora i člana uprave kluba, a nažalost prerano preminulog, gospodina Stjepka Sorića: “Od haklera do hrvatskog košarkaškog prvoligaša.” Tim citatom opisan je naš put, naglasio je predsjednik kluba.

Posavec je zahvalio svima koji podržavaju rad kluba, sponzorima, donatorima, roditeljima, simpatizerima, navijačima, zajednicama sportova Međimurje i Čakovca, kao i Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu, svojim suradnicima, a posebice trenerima poimenično ih sve nabrojivši: Maja Mikolaj, Igor Čajić, Mario Novak – Medo, Danijel Krajačić i klupska alfa i omega Stjepan Novak – Štef.

Za kraj je rekao i veliko hvala našim domaćinima OŠ Strahoninec i Općini Strahoninec na ugošćivanju turnira i završnice s obzirom da zbog određenih tehničkih problema obje košarkaške dvorane u Čakovcu (I. OŠ i II. OŠ) trenutačno ne dopuštaju odigravanje službenih utakmica 2. HL i poručio: – Na kraju bih se osvrnuo na budućnost kluba i svima nama zaželio još barem 50 godina rada. U narednih 50 godina, djeco, igrači i treneri želim vam puno znoja i rada a nakon toga će biti i uspjeha, pobjeda i naslova prvaka. Vi ste naša budućnost i naša najveća snaga u izgradnji još boljeg i snažnijeg kluba. Želja nam je u nekoj skorijoj budućnosti zaigrati i vratit Prvu ligu u naše Međimurje, gdje ćemo svi zajedno navijati za naše košarkaše. Međimurska košarka zaslužuje prvoligaša i želim svima nama to i ostvarimo. “SVI ZA – MEĐIMURJE!”.

U prigodnim govorima podršku radu i djelovanju kluba dali su domaćin turnira i svečanosti ravnatelj OŠ Strahoninec i zamjenik načelnika Općine Josip Šipek, Tomica Jakopec kao tajnik u ime obje zajednice sportova i u ime župana, Danijel Perčić, predsjednik Košarkaškog saveza Međimurske županije koji je poručio da naš Savez broji najveći broj klubova na sjeveru zemlje, da želi da se taj broj poveća, ali i da napravimo kvalitativni iskorak prema Prvoj ligi što KK Međimurje sigurno zaslužuje, te gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini koja je istaknula da Grad pruža veliku podršku svim sportašima, pa tako i košarkašima, te da to vrijedi i za osiguranje uvjeta za igranje utakmica, tako da će se poduzeti sve da se službene košarkaške utakmice što prije igraju u našem gradu.

Gradonačelnica Ljerka Cividini na proslavi 50 godina KK Međimurje Čakovec

Danijel Perčić i Krunoslav Posavec

Predsjednik KS MŽ predao je i prigodno priznanje predsjedniku kluba povodom 50 godina KK Međimurje.

Završnoj svečanosti Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec povodom velikog jubileja odazvao se veliki broj gostiju, bili su s nama i bivši predsjednici, donatori, sponzori, roditelji i naravno svi naši igrači od 8 do 48 godina koji igraju za čak 8 naših klupskih selekcija.

Na kraju su podijeljeni i pehari za sve ekipe turnira: Radniku za 4. mjesto, Međimurju koje je bilo 3., Podravcu koji je ponio naslov viceprvaka turnira i Vindiji zasluženi pobjednički pehar, dok je Luka Prprović iz Vindije dobio i prigodnu nagradu od Tomice Jakopca za najboljeg igrača turnira koja je nastala spontano prilikom proglašenje najboljih.

Proslava je završila prigodnim druženjem svih ekipa i gostiju.

NEWSLETTER – 50 godina KK Međimurje

Prprović i Jakopec  Utakmica Vindija - Radnik, 50 godina KK MeđimurjeUtakmica Međimurje - Radnik povodom 50 godina KK Međimurje, Mario Novak u akciji

Manuel Novak, Vindija u akciji, 50 godina KK Međimurje  Podravac - Vindija, finale 50 godina KK MeđimurjeIgor Drk, Međimurje - Podravac, 50 godina KK Međimurje