Na početku smo nove kalendarske godine i druge polovice sezone 2021./2022., u koju smo u Košarkaškom klubu Međimurje Čakovec startali puni optimizma i elana, uvijek se dobro prisjetiti dosadašnjih rezultata sezone 2o21./2022.

Nakon “korona pauze”, kojoj smo odolijevali koliko smo mogli trenirajući na vanjskim terenima, poslali smo ekipu na Sportske igre mladih u Split. Do Splita je bio dug put, a pri tome ne mislimo na vožnju vlakom. Dečki su igrali kvalifikacijske regionalne turnire da bi izborili pravo nastupa u Splitu. Tamo su, nakon dva dana dokazivanja, u finalu izgubili protiv ekipe Cedevite iz Zagreba i kući donijeli srebro.

Njihovi stariji kolege iz seniorske i veteranske ekipe kao da su se priključili struji nizanja rezultata, pa su na samom početku sezone igrali Kup Krešimir Ćosić Međimurske županije. Iz našeg kluba bile su prijavljene dvije ekipe. Veterani su u četvrt finalu izgubili od seniora Međimurja koji su igrali finale sa KK Donji Kraljevec.

Nakon odlične utakmice naši dečki su upisali pobjedu od 37 razlike i zasluženo u kolekciju dodali još jedan zlatni pehar osvojenog međimurskog Kupa. Igrali smo nakon toga i finale Regije Sjever u kojoj je pobjedu zasluženo odnijela iskusnija momčad Podravca iz Virja.

Uoči ove sezone u klubu je donijeta odluka da se pomladi seniorski sastav. Neki od standardnih igrača pridružili su se veteranskom sastavu, dok su se klubu pridružile nove mlađe snage i uz nekoliko igrača iz juniorskog i kadetskog pogona formirana je ekipa za novu prvenstvenu sezonu Drugu muške lige sjever. Cilj je formiranje ekipe koja će biti duže vrijeme na okupu i dodatno selekcionirana i pojačana s domaćim dečkima u naredne dvije-tri sezone dok se stvore uvjeti napadne ulazak u Prvu mušku ligu.

Ekipu vodi stručni stožer: Stjepan Novak (glavni trener), Danijel Krajačić i Igor Čajić (pomoćnici).

Prema očekivanjima zbog puno novih i mlađih igrača bilo je oscilacija tijekom dosadašnjeg dijela sezone, bilo je i problema s koronom, tako da nije uhvaćen odmah rezultatski kontinuitet. Međutim, ova sezona je tek uvod u ono što slijedi u iduće dvije kada očekujemo da ćemo se opet boriti za naslov prvaka.

Trenutno na tablici držimo šesto mjesto s omjerom 5 pobjeda i 5 poraza. Prošla godina okončana je lijepom domaćom pobjedom nad Grafičarom 67 – 60 s kojom se optimistično ulazi u novu 2022. godinu.

Veterani, koji su sami sebi nadjenuli ime Wild Boars, igraju treću ligu regije sjever. Osim iskustva, još ima snage u njihovim nogama, što dokazuje činjenica da su u jedanaestom kolu upisali desetu pobjedu i time učvrstili prvo mjesto na tablici.

Vrlo aktivnu jesen imala je juniorska ekipa kluba koja je sastavljena od igrača 2003. godišta i mlađih koji igraju za seniore, kadete i mlađe kadete našeg kluba. Osim solidnih rezultata u ligi, osvojili su nedavno 2. mjesto na turniru u Zagrebu, a i u nastavku sezone očekuju ih novi izazove.

Najveći klupski uspjeh ove sezone već je iza nas. Naime, kadetska ekipa Međimurja najprije je osvojila 1. mjesto u svojoj skupini regionalne lige, a onda napravila rezultat koji će se pamtiti.

Naime, nakon dvije finalne utakmice Regije Sjever s Radnikom prošli su dalje i izborili svoje mjesto u Jedinstvenoj kadetskoj ligi Hrvatskog košarkaškog saveza što je u posljednje vrijeme jedan od najvećih klupskih uspjeha. Naime, kadeti Međimurja igraju ligu s najboljima u Hrvatskoj kao što su Cibona, Zadar i dr. Oni će svoje prvenstvo završiti tek 18. svibnja ove godine, tako da je pred njima još puno utakmica u prvom dijelu ove godine i nadamo se da će izboriti nekoliko pobjeda.

Iako najmlađa ekipa u natjecanju, pokazali su već u prvoj utakmici protiv KK-a Cibona da imaju puno potencijala, a još više želje i volje. Što će dalje biti, vidjet ćemo na kraju sezone. Trener Stjepan Novak, iako zadovoljan svojom ekipom, ističe kao treba još puno raditi i trenirati da bi se postigli željeni rezultati. Da je ekipa talentirana najbolje svjedoči to da je na pozivnom treningu selekcije Regije Sjever za igrače rođene 2006. i 2007. godište bilo čak devet naših igrača, a svi su oni dio kadetske ekipe.

Dobro je u svojoj skupini Regije Sjever prvi dio sezone odigrala i ekipa U15 koja je na kraju zauzela 2. mjesto iza neprikosnovenog ove sezone u generaciji košarkaša rođenih 2007. i mlađih ludbreškog Grafičara.

Vrh tablice, za sada, drži i ekipa U13. Nakon trećeg kola ekipa je neporažena, ali za petama im je KK Grafičar, tako da dečki ne smiju popustiti u drugom djelu sezone. Neće biti lak zadatak ostati na prvom mjestu, ali uz trenera Maria Novaka naši poniji imaju velike šanse.

Uspjehe nižu i najmlađi. U kategoriji U11 “patuljci” za sada ostaju neporaženi. Da bi to tako ostalo, dečki treniraju kontinuirano, s velikom motivom i željom za napredak.

Iako imaju pred sobom još puno posla i treninga da dostignu svoje starije kolege, njihovi treneri Maja Mikolaj i Igor Čajić ponosni su na njihove dosadašnje uspjehe. Na turnirima u svom godištu pobjeđuje i ekipa U9. Sreća koju pokazuju na terenu samo raste svakim zabijenim košem, a volje za treninzima ne nedostaje pa se  nadamo da će i oni jednom biti veterani našeg kluba.

U drugu polovicu sezone ulazimo optimistični, spremni na nove izazove i željni novih iskustava. Nadamo se da će sreća popratiti naš rad i trud te da ćemo na kraju sezone biti zadovoljni ostvarenim rezultatima. (mm)