U utorak 15.10. u dvorani I. osnovne škole Čakovec u 20.50 odigran je susret između dva velika rivala u A2 ligi Sjever. Ovaj puta je bilo u pitanju polufinale Kupa Regije Sjever između KK Međimurja i KK Podravca.

Utakmica s dva veoma različita poluvremena, gdje je Podravac bolje krenuo u utakmicu, vodio u prvoj i drugoj četvrtini, u nekoliko navrata se uspio i malo odvojiti na +9 razlike, ali svaki put se kod domaćih pojavio Krajačić koji je s nekoliko trica držao priključak. Malo, pomalo domaći su sustigli goste, kod kojih se više osjećao umor zbog manje rotacije i na poluvremenu se otišlo ‘neriješeno’ 45:45. Nakon toga utakmica je ubrzo prelomljena. Domaći su bolje nego ranije kontrolirali reket, u obrani i napadu, koristli prednost u visini (Ostoja, Novak) i uz raspoloženog Krajačića koji je nemilice trpao protivnički koš i pomoć svih drugih (braće Kranjčec, Drka i Golika) do kraja treće četvrtine prednost je bila blizu +20.

U nastavku su domaći preuzeli konce igre da bi na kraju slavili s visokih 104:79

Danijel Krajačić, jedan od vjerojatno najboljih košarkaša što je Međimurja dalo je jedna posebna priča. Igrač koji je igrao za najveće klubove u Hrvatskoj imao je odličnu partiju koja već godinama nije viđena na parketima u našoj ligi. 41 poena uz 6 pogođenih trica, jednostavno je igrao kao u najboljih danima, makar je već u “zenitu” karijere. Gosti nisu imali rješenja za njega.

Međimurje u finalu Kupa Sjever igra s Grafičarom u Ludbregu, vjerojatno idući četvrtak 24. rujna.