U velikoj borbi za osiguranje mjesta koja vode u državnu (polu)završnicu su sve ekipe mlađih uzrasta Međimurja.

Liga sjever koju igraju četiri naše mlade ekipe ušla je u drugi dio.

Nakon prvog dijela naše ekipe: dječaci U13, pretkadeti U15, kadeti U17 i juniori U19 drže pozicije koje vode u daljnje natjecanje, ali to će trebati potvrditi do kraja prvenstva.

Sve naše ekipe bit će aktivne ovog vikenda i igraju važne utakmice uoči same završnice.

Prvi će na parket juniori U19 u subotu prijepodne u Varaždinu protiv Vindije. Juniori drže drugu poziciju (omjer pobjeda i poraza 4-1).

Do kraja prvenstva svaka utakmica i osvojeni bodovi važni su za zadržavanje pozicije koja vodi na poluzavršni državni turnir.

Kadetski sastav U17 putuje u nedjelju poslijepodne na utakmicu u Viroviticu, također na utakmicu 6. kola.

Ova liga je dobila na kvaliteti u ovoj sezoni, tako da se vodi velika borba četiri ekipe za prve dvije pozicije. One vode u daljnje natjecanje Kupa regija HKS-a.

Naša ekipa za sad ima omjer od 3 pobjede i 1 poraz te je uz bok Grafičara na vrhu tablice.

Pobjeda kod dobre Virke bio bi važan korak u osiguranju prve dvije pozicije.

Pretkadeti se također bore za daljnje natjecanje u Kupu regija i već su napravili veliki korak da izbore ulazak među 8 najboljih u Hrvatskoj.

Krajem prošlog tjedna imali su dvostruki program. Najprije su nadoknađivali zaostali susret protiv Donjeg Kraljevca i pobijedili 88-46, a onda su u redovnom 6. kolu bili bolji od Virke 71-55.

Vodeći su na tablici zajedno s Vindijom (obje ekipe su bez poraza) i u nedjelju u Varaždinu od 14:30 sati igraju međusobni zaostali susret 4. kola za ostanak na vrhu.

U subotu od 12 sati igra na domaćem parketu naša ekipa dječaka U13 s Podravcem.

Držimo drugu mjesto tablice s omjerom od 4 pobjede i 2 poraza.

Za osiguranje druge pozicije koja vodi u daljnje natjecanje, trebaju nam sve pobjede do kraja lige, pa tako i protiv vršnjaka iz Virja.