Uz redovno natjecanje u prvenstvo, mlađe selekcije Međimurja i naše mlade nade tijekom godine dobivaju priliku da se natječu i s ekipama iz drugih država, kako bi stjecali nova iskustva, kao i

prijateljstva i druženje s vršnjacima s kojima se nemaju prilike susretati tijekom sezone.

Tako je nakon nastupa prošle godine na turniru u glavnom gradu Češke Pragu, ove godine pala odluka da tri mlađe ekipe Međimurja sudjeluju na velikom međunarodnom turniru za mlade košarkašice i košarkaše u glavnom gradu BiH Sarajevu.

Veliki međunarodni turnir koji je okupio preko 100 ekipa svih mlađih uzrasta igrao se pod nazivom: 12. Basket Cup Sarajevo.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji nastupile su tri naše ekipe: U12, U14 i U16.

U vrlo teškoj skupini igrala je ekipa Međimurja U16.

Natjecali su se sa sarajevskim Sparsom koji je već bio pobjednik ovog turnira, beogradskim Pobednikom klubom koji je specijaliziran za rad s mlađim igračima i rasadnik je talenata, te dvije slovenske ekipe Borut Besedić Ćiro koja također radi odlično s mladima i BC Koper Modri.

Za našu ekipu koju su uglavnom činili igrači ulaznog kadetskog U16 godišta (u Hrvatskoj su nasuprot natjecanjima u ostatku Europe igra s neparnim godištima!?) četiri odigrane utakmice bile su odlično igračko iskustvo.

Međutim, takožer i veliki prilika da se vidi gdje smo u ovoj jakoj konkurenciji s onima koji rade ponajbolje u „regiji“ s mladim košarkašima.

Protiv ekipa Pobednika i Sparsa koji imaju puno širu bazu igrača nego mi, odigrali smo odlične utakmice i pokazali da se možemo nositi i s najboljima.

Protiv slovenskih ekipa bili smo blizu barem jedne pobjede, ali nismo uspjeli. U ovom godištu natjecalo se ukupno 25 ekipa.

Druge dvije naše ekipe bile su ipak uspješnije, barem što se tiče pobjeda, tako da su se kući vratile s okusom slavlja također u vrlo jakoj konkurenciji.

Ekipa Međimurja U14 u svojoj skupini je također imala dvije slovenske ekipe i domaću sarajevsku ekipu MVP Bosna.

Upravo su protiv Bosne zabilježili uvjerljivu pobjedu 43-30, dok su slovenskim ekipama pružili dobar otpor.

U ovom godištu natjecale su se 24 ekipe.

Ekipa Međimurja U12 nastupila je u najbrojnijoj konkurenciji od čak 30 ekipa. Naša najmlađa ekipa zabilježila je lijepu i visoku pobjedu protiv ekipe Gorica Modri 44-21.

Bila je vrlo konkurentna i u preostale tri utakmice u skupini protiv jačih i nešto starijih suparnika (dvije slovenske ekipe i domaći Feniks).

Stoga je ovaj nastup i za naše najmlađe košarkaše bio važan korak u njihovom daljnjem košarkaškom napretku.

Na turniru u Sarajevu našim mladim košarkašima pridružili su se kao navijači i veliki broj roditelja koji su stvorili lijepu atmosferu, tako da su imali podršku u svakoj utakmici u kojoj su dali sve od sebe za što bolju igru i rezultat.