Pretkadetski sastav hrvatskog premierligaša Dubrave Zagreb i momčad dječaka austrijskog prvoligaša UBSC iz Graza pobjednici su ovogodišnjeg tradicionalnog izdanja Međunarodnog košarkaškog turnira NOVA 2023 koji je u organizaciji Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec održan 28. i 29. listopada u sportskim dvoranama u Ivanovcu i Strahonicu.

Dubrava Zagreb U15

Ovogodišnji turnir NOVA 2023. u kategoriji dječaka U-13 i mlađi pretkadeta U-15 okupio je više od 150 mladih igrača iz 12 ekipa koji su u naš kraj stigli iz četiri hrvatske županije: Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranje, Međimurske i Grada Zagreba, uz goste iz inozemstva: Slovenije i Austrije.

U kategoriji dječaka U-13 igrali su: Dubrava (Zagreb), Koprivnica, Belišće, Medveščak (Zagreb), UBSC (Austrija-Graz) i domaćin Međimurje.

U kategoriju mlađih kadeta U-15 igrali su: Grafičar (Ludbreg), Dubrava (Zagreb), Miklavž (Slovenija), Medveščak (Zagreb) i dvije ekipe domaćina: Međimurje I i Međimurje II.

Nakon utakmica po skupinama koje su odigrane tijekom subote, nedjeljnu završnicu u kategoriji U-13 izborili su: Dubrava, Medveščak, UBSC i Međimurje, a u kategoriji U-15: Grafičar, Dubrava, Medveščak i Međimurje I.

Dubrava i Međimurje U15

U kategoriji U-15 do naslova pobjednika došao je pretkadetski sastav Dubrave nakon što je u finalu uvjerljivo bio bolji od domaćina Međimurja I, a isto vrijedi za kategoriju dječaka U-13 gdje je s visokom razlikom u finalu do pobjedničkog trofeja došao UBSC Graz protiv Dubrave Zagreb.

Treće mjesto u kategoriji U-15 osvojio je Grafičar iz Ludbrega, a u kategoriji U-13 domaćin Međimurje.

Trofeji turnir NOVA 2023

Na svečanoj završnici turnira organizator KK Međimurje Čakovec zahvalio je svim sudionicima, a u svakoj kategoriji najbolje tri ekipe, MVP i najbolji strijelac turnira dobili su zaslužena priznanja.

KK Međimurje Čakovec zahvaljuje svim roditeljima koji su se uključili u organizaciju turnira i prijemom djece u svoje domove iz prijateljskog KK Belišće, te svima koji su bili potpora ovom turniru, kao i radu Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec.