Košarkaško prvenstvo 2. muške lige Sjever nastavlja se ovaj vikend 16. kolom. Međimurje na domaćem parketu sportske dvorane u Ivanovcu dočekuje Vedi iz Bjelovara. Utakmica se igra ove subote 18. veljače s početkom u 18 sati.

Nakon poraza u susjedskom derbiju protiv Vindije u Varaždinu, „iscprljen“ je raspored utakmica s ekipama iz samog vrha. Do kraja slijede susreti s protivnicima koji su na ljestvici iza našeg sastava.

Međutim, svaku utakmicu treba maksimalno odigrati, ako se želi pobjeđivati. Neke ekipe koje je Međimurje dobilo u prvom dijelu prvenstva igraju u dobroj formi, tako da će trebati biti pravi u svakoj utakmici do kraja sezone.

Naš subotnji protivnik, bjelovarski Vedi pružio je dobar otpor u prvom susretu. Protiv dobrih Bjelovarčana odlično smo odigrali tek u drugom dijelu i na kraju je zabilježena uvjerljiva pobjeda.

Stoga Međimurje želi na vrijeme riješiti pitanje pobjednika, između ostalog kako bi mlađi igrači iz juniorsko-kadetskog sastava na koje se računa u narednim sezonama za seniorsku košarku, dobili također određenu minutažu.

Naime, u dosadašnjem dijelu sezone pet-šest igrača ponijelo je glavni teret, tako da se očekuje da i oni koji dolaze iskoriste svoju priliku i svaku minutu provedenu na terenu.

Bjelovarski sastav u dosadašnjem dijelu sezone ima omjer od 6 pobjeda i 8 poraza, tako da zasigurno nije za podcijeniti.

Ovo kolo protegnuti će se od subote do utorka, a parovi su sljedeći: Međimurje – Vedi (subota, 18 h), Radnik – Labrada 1971 (subota, 19 h), Podravac – Ivančica (nedjelja, 17 h), Virka – Petar Zrinski (utorak, 20:30 h).