Dvije ekipe mladih košarkaša KK Međimurje Čakovec igraju završnicu Regije Sjever u kojoj se pretkadeti U-15 bore za odlazak na drugo natjecanje ispod državnog prvenstva – Kup Regija, a U-13 ekipa za naslov prvaka Regije Sjever u kategoriji Dječaci.

Pretkadeti su za vikend odrađivali zaostalu utakmicu s Donjim Kraljevcem u Ivanovcu. Stigli su do uvjerljive pobjede 79-22 u međusobnom ogledu međimurskih predstavnika u ligi. Uz najveće adute Hrena, Šimunića, Šarića i Kuqija, priliku su dobili svi igrači koji su bili u zapisniku. Na kraju su najefikasniji bili Hren s 18 koševa i Sinković s 11. Gosti iz Donjeg Kraljevca dali su sve od sebe. Najbolje su odigrali drugu četvrtinu u kojoj su dobro parirali domaćinu, ali u preostale tri igrači Međimurja napravili su veliku razliku.

U gotovo isto vrijeme igrala je ekipa dječaka U-13 protiv Varaždinske Vindije. Bila je to utakmica 5. kola koju su također dobili uvjerljivim rezultatom protiv varaždinskih vršnjaka 68-31.

Najefikasniji u našim redovima bili su Mikec s 21 poenom i Rušnjak koji je postigao 19.

Našoj ekipi dječaka ovaj tjedan kada su školski praznici slijedi odrađivanje čak tri zaostale utakmice prva tri kola. Glavni konkurent našim za osvajanje naslova prvaka je Mladost iz Đurđevca.