Seniorski sastav košarkaša Međimurja u samoj završnici prvenstva 2. ML Sjever u sezoni 2021./2022. u kojoj je preostalo da odigraju još dvije utakmice. Prvak lige je poznat, to je Podravac iz Virja, a naši se bore za mjesto u zlatnoj sredini tablice.

Borba za šesto mjesto 

Regularni dio ove sezone završava 22. kolom u nedjelju 3. travnja na domaćem parketu dvorane I. OŠ Čakovec u kojoj ugošćujemo bjelovarski Vedi s početkom u 18 sati.

Međutim, do kraja sezone, jer idući vikend u subotu 9. travnja slijedi nadoknada zaostale utakmice protiv Virke iz Virovitice, izravnog protivnika za 6. mjesto na tablici, tako da obje utakmice koje se igraju na kraju prvenstva imaju svoju težinu.

Naime, želimo zauzeti što bolju poziciju na tablici u sezoni 2021/2022. koja je označena kao „prijelazna“ s obzirom da smo značajno pomladili tim.

Uvjereni smo da s obzirom na formu u kojoj naša ekipa igra zadnjih mjesec i pol dana te da smo u kompletnijem sastavu nego je to bio slučaj protiv Podravca i Grafičara u gostima, možemo dobiti obje preostale utakmice i na kraju zauzeti šestom mjesto u samoj sredini konačnog poretka.

Stoga pozivamo sve ljubitelje košarke da ovu nedjelju pogledaju odličnu košarku i bodre Međimurje na domaćem parketu u Čakovcu protiv Vedija.

Gostovanje kadeta u Šibeniku

Ovaj vikend bit će aktivne i druge naše ekipe. Tako kadetska ekipa Međimurja u subotu ujutro putuje u Šibenik gdje će igrati protiv Šibenke na Baldekinu u sklopu 12. kola Jedinstvene kadetske lige HKS-a od 14 sati.

Šibenčani neko vrijeme nisu igrali u kompletnom sastavu, tako da su bili poput nas bez bodova, ali onda su se kompletirali i počeli pobjeđivati.

Uoči ovog kola tako imaju omjer od 3 pobjede i 9 poraza i nalaze se na 7. mjestu. Mi smo na 10. mjestu i još uvijek čekamo prvi trijumf u najboljoj hrvatskoj kadetskoj ligi u kojoj igramo u sastavu koji je godinu dana mlađi od svih drugih.

Šibenčani su u završnici prvog dijela pokazali da su puno bolji nego su to sugerirali rezultate u prvih pet-šest kola.

Vrijedi to i za susret protiv naše ekipe u zaostaloj utakmici početkom ožujka, kada su nas uvjerljivo dobili (šteta što nismo igrali u redovnom 3. kolu u siječnju kada i oni nisu bili kompletni, jer je utakmica odgođena zbog korone).

Kadetska ekipa Međimurja inače je cijelu veljaču i ožujak redovito igrala bez najmanje dva tri igrača prve petorke, a najveći hendikep izostanak čak četiri standardna dogodio se upravo u zaostaloj utakmici protiv Šibenke koja je odigrana u Ivanovcu.

Nadamo se da će i naš sastav biti kompletniji u završnici sezone, jer stvari idu nabolje što se tiče ozljeda i bolesti.

Tako bi trebalo biti i ove subote u Šibeniku i uvjereni smo da u toj utakmici možemo pružiti puno više nego je bio to slučaj kada smo s njima igrali na domaćem parketu.

Za tako nešto, naša ekipa treba biti još hrabrija i više vjerovati u svoje mogućnosti koje su sigurno na puno višem nivou nego pokazuju dosadašnje rezultate. Pokazala je to utakmica sa Stojom, tako da sigurno može biti ravnopravna iu srazu s drugima, bez obzira što su u pitanju fizički moćnije i rastom više ekipe.

Veterani potvrđuju prvo mjesto

Ovaj vikend aktivni su i naši veterani Međimurje Wild Boars koji završavaju regularnu dionicu prvenstva utakmicom u Murskom Središću u kojoj potvrđuju startnu poziciju br. 1 3. ML Sjever uoči Final Foura koji je najavljen za sljedeći vikend.

All star U-13 u Čakovcu

Svi najbolji košarkaši Regije Sjever U-13 okupljaju se u subotu prijepodne u Čakovcu.

U 11 sati u dvorani I. OŠ igra se utakmica između prvaka naše momčadi U-13 Međimurja i momčadi najboljih igrača svih ostalih klubova iz sjevernog dijela Hrvatske.

Spomenimo također da je u završnici priprema projekt sudjelovanja ekipe U-13 Međimurja na državnoj poluzavršnici u Dubrovniku, koja se igra od 8. do 10. travnja sa Cibonom, DOŠK-om Drniš i domaćinom Dubrovnikom.

S obzirom na visoke troškove putovanja i smještaja, isti se ostvaruje u suradnji s roditeljima igrača, koji su se uključili na poziv kluba, kako bi još jedan naš mladi mogao odmjeriti snage s vršnjacima iz drugih krajeva zemlje i pokušao izboriti prvo ili drugo mjesto u svojoj skupini koje vodi u državnu završnicu.