Nakon lijepe startne pobjede u novoj sezoni 2. ML Sjever, košarkaši Međimurja nisu uspjeli nastaviti u istom ritmu. Na gostovanju kod Radnika u Križevcima doživjeli su uvjerljiv poraz 103-69.

Problemi za naš sastav počeli su već u petak kada je ekipa ostala bez najboljeg igrača u reketu Petra Glumca koji je morao izostati zbog poslovnih obveza, a nedavno je bio ključan igrač u pobjedi protiv Križevčana na turniru povodom 50 godina kluba.

Trener Međimurja Stjepan Novak ubacio je u startnu petorku umjesto njega mladog Bartolića uz iskusnog Drka, ali nije od početka krenulo dobro. Domaći su bodreni glasnim navijačima ušli u utakmicu puno motiviranije i energičnije, u gotovo svakom napadu imali su dvije-tri prilike za šut nakon što su osvajali ofenzivni skok i prednost je samo rasla.

Nakon prvih 10 minuta bilo je 26-12 za Radnik, uz previše otvorenih trica i laganih poena domaćina.

Radnik je pitanje pobjednika prelomio već početkom druge četvrtine. Otišao je u 14. minuti na +25 razlike. Trener Novak je pokušao zaustaviti veliku seriju domaćina na krilima mladog Katanovića (na kraju 23 poena) i iskusnog Svobode (najefikasniji igrač utakmice s 26 poena) s dva time-outa, ali ovaj put nije išlo.

U nastavku Radnik nije stao, dignuo je razliku na više od +30.

Pobjednik je bio do kraja odlučen nakon što nismo iskoristili dobar trenutak u 3. četvrtini kad smo se približili na -14 i imali napad.

Nakon toga su svi igrači Međimurja dobili priliku, većina još uvijek kadeta, da osjete kako je igrati u seniorskoj konkurenciji.

Osim pouke da će ovogodišnje prvenstvo biti iznimno zahtjevno te da u svakoj utakmici barem 3-4 igrača moraju biti jako dobro raspoložena u napadu, a cijela ekipa borbena 120 posto u obrani ako se želi pobjeda, dobra stvar je da se kapetan Golik nakon kraće stanke polako vraća u pucačku formu (23 poena) i da je jedan od najmlađih Franjo Kranjčec opet pokazao karakter i odigrao hrabru utakmicu.

Za Međimurje su u Križevcima igrali: Balent 2, Kuzmić 7, M. Novak 10, M. Kranjčec 6, Bartolić 2, Zaspan, L. Novak, Drk 8, Golik 23, Gašparić 3, Rodek i F. Kranjčec 8. Trener: S. Novak.

Rezultati 2. kola: Radnik – Međimurje 103-69, Bjelovar – Ivančica 62-61, Varteks – Labrada 78-85, Virka – Vedi 75-93, Podravac – Vindija 91-83.  Slobodan Petar Zrinski.

Na tablici vode Vedi i Bjelovar koji imaju 4 boda iz dvije utakmice, a slijedi šest klubova s jednom pobjedom među kojima je i naše Međimurje na 7. mjestu.

S obzirom da je Međimurje slobodno u 3. kolu, narednih 12-13 dana bez utakmice bit će iskorišteno za pojačani trening i dodatno uigravanje ekipe.

Naime, uoči početka prvenstva bilo dosta zdravstvenih problema ključnih igrača, tako da će ova mini-stanka uoči još jednog derbija onog susjedskog protiv Vindije 29. listopada u 4. kolu 2. ML Sjever dobro doći za povratak u pravi ritam cijelog sastava.