Zagrebački Bosco stigao je do važne, ali očekivane pobjede protiv Međimurja, u sklopu 15. kola Jedinstvene kadetske lige HKS-a na gostovanju u našoj dvorani I. OŠ u Čakovcu.

Gostujući sastav potvrdio je epitet velikog favorita u ovom dvoboju i slavio 84-50. Sada su na omjeru od 10 pobjeda i 4 poraza i bore se za Final Four na kojem bi trebali braniti naslov hrvatskog kadetskog prvaka.

Nije krenulo dobro po domaćem od samog početka, a posebno vrijedi za drugu četvrtinu u kojoj je Bosco došao do +22 poena razlike na krilima svojih ponajboljih 6-7 igrača koji se inače vrte u prvoj petorci.

Do kraja utakmice jedan i drugi trener dali su priliku svim igračima, za konačnih +34 u korist Bosca.

Kod domaće momčadi najbolju partiju pružio je najmlađi Nikola Hren s 15 poena, Jakov Horvat je zabio 13, Kranjčec 10, Novak 4, Rodek 3, Balent 3 i Zaspan 2.

U redovima Bosca  najefikasniji je bio Tin Tikveša s 18, a Marin Brekalo je zabio 13. Kod gostiju svi igrači koji su bili u zapisniku, upisali su se u listu strijelaca.

Trener Međimurja Stjepan Novak na kraju nije bio zadovoljan, jer je bilo premalo raspoloženih igrača za našu bolju partiju. Nije išao šut, a napravljeno je i previše „neprisiljenih“ i nepotrebnih pogrešaka da se pruži jači otpor favoriziranom Boscu od samog početka utakmice.

Naš trener zadovoljan je tek s drugim dijelom u kojem nije bilo tako velikog respekta prema gostujućem sastavu, kao što je bio slučaj u prvih 20 minuta.

Nastavak je tako bio puno bolji i ravnopravniji za čakovečki sastav, za od prve dvije četvrtine u kojima dominira Bosco sa svojom najboljom petorkom koja je manje igrala u drugom dijelu.

Tada je gostujući trener dao priliku svim igračima s klupe i naši su pokazali da se mogu nositi s protivnikom, kad nije dominantan na visini.

Međimurje je još uvijek bez pobjede u ovoj sezoni, što nije nikakvo iznenađenje s obzirom da je daleko najmlađa momčad u ligi. Međutim, nisu svi protivnici nepobjedivi, tako će se dogoditi prilika da se barem oslade barem jednom potražiti u zadnji tri kola kada igraju s ravnopravnijim suparnicima iz donjeg dijela tablice.

Naši kadeti u najjačoj hrvatskoj kadetskoj košarkaškoj ligi, sljedeće nedjelje 8. svibnja gostuju u Puli kod Stoje, s kojom je odigrana neizvjesna utakmica u prvom dijelu prvenstva kada smo bili blizu prve pobjede, nadamo se da će tako biti i na gostovanju.