Košarkaši Međimurja nisu uspjeli nastaviti pobjednički niz s kraja prvog dijela sezone.

U 14. kolu 2. ML sjever poraženi smo na gostovanju u Vrbovcu kod Petra Zrinskog 84-74.

Nakon što su odgođene prve dvije utakmice drugog dijela prvenstva na zahtjev naših protivnika, očito je trotjedna stanka učinila svoje.

Naša ekipa ovaj put nije bila na nivou koji je bio potreban za pobjedu.

Iako smo kontrolirali igru i rezultat sve do kraja treće četvrtine, nismo uspjeli prelomiti rezultat i povesti značajnijom razlikom od +6 koševa razlike koliko je bilo na kraju prvog dijela.

Domaći koji su igrali u nešto promijenjenom rosteru s obzirom na prvi dio sezone kojeg nismo dobro poznavali i iskoristili su pruženu priliku u posljednjoj četvrtini.

Iskoristili su naš nešto „mekaniji“ pristup u obrani, dok su s druge strane Vrbovčani pojačali agresivnost u obrani i efikasnost u napadu, te usmjerili utakmicu na svoj mlin za zasluženu pobjedu.

Tako se Vrbovec još jednom pokazao za nas kao uvijek teško gostovanje, gdje se utakmica ne može dobiti na rutinu.

Za Međimurje su igrali: Balent -, Kuzmić 20, M. Novak 26 (2×3), M. Kranjčec 6 (1×3), Bartolić 1, Zaspan 2, Hren 3, Gašparić 6 (1×3), Glumac 5, F. Kranjčec 3 i Pađan 2. Trener: S. Novak.

Rezultati 14. kola: Petar Zrinski – Međimurje 84-74, Varaždin – Ivančica 86-88, Virka – Koprivnica 90-86, Mladost (Đ) – Podravac 54-80, Labrada 1971 – Vedi 46-86,

Dobro je što nema puno vremena „za plakanje“, jer u utorak slijedi odigravanje prve zaostale utakmice protiv Virke iz Virovitice.

Još jedan protivnik iz donjeg dijela tablice, ali subotnje gostovanje je pokazalo, da je u svakoj utakmici potreban maksimalan pristup ako se želi osvajati bodove.

Utakmicom protiv Virke koja se igra u utorak 16. siječnja u 21 sat, Međimurje se vraća u čakovečku dvoranu I. OŠ gdje se igra ova utakmica.

U subotu od 18 sati slijedi još jedan domaći susret, ovaj put 15. kola protiv Bjelovara.