Međimurje je u nedjelju na gostovanju u Bjelovaru igralo kao „domaćin“ u 20. kolu 2. ML Sjever, s obzirom da je došlo do zamjene domaćinstva u prvom dijelu sezone.

Nakon uzbudljive cijele utakmice na kraju smo zabilježili tijesnu, ali slatku pobjedu 83:80 (23:25, 21:23, 20:19, 19:13).

Trener Novak i ovu utakmicu iskoristio je da više prilike za igru dobiju mlađe snage Međimurja, tako da je većinu prvog poluvremena igrala „kombinirana“ postava mladosti i iskustva.

Iako su Bartolić, F. Kranjčec i Gašparić dobro odgovorili na ukazanu priliku, nije bilo potrebne sinergije i energije kako u obrani, tako i napadu našeg sastava.

To je dobro koristio iskusni Bjelovar koji je ponajviše preko Tušeka i Perkovića konstantno držao našu ekipu u zaostatku.

Kako se utakmica približavala kraju, a Bjelovarčani nisu posustali, trener Međimurja u zadnjoj četvrtini odlučio se zaigrati s najjačim snagama i to je donijelo preokret u zadnjih nekoliko minuta utakmice.

Kuzmić i Marek Novak počeli su zabijati u posljednjoj četvrtini, uz već ranije raspoloženog Glumca najboljeg i najefikasnijeg igrača na terenu i uspjeli smo slomiti Bjelovarčane.

Najprije je Kuzmić donio prvo vodstvo 79-78 dvije minute prije kraja, uzvratili su bjelovarski košarkaši za još jedno vodstvo 79-80, ali to je ujedno bilo posljednje na susretu.

Glumac i Mario Novak do kraja su ubacili 4 koša, obranjena su tri napada bez primljenog koša i zabilježili smo petu pobjedu u nizu 83-80.

Međimurje je u Bjelovaru igralo u sastavu: Balent L., Kuzmić D. 12 (2×3), Novak M. 13 (1×3), Bartolić L. 4, Zaspan F., Horvat J., Golik I. (cap.) 16 (2×3), Gašparić V. 10, Šarić N., Glumac P. 28 (1×3), Kranjčec F. Trener: Stjepan Novak.

Rezultati 20. kola: Međimurje – Bjelovar 83-80, Vedi – Ivančica 69-73, Vindija – Petar Zrinski 83-56, Podravac – Virka 104-59, Radnik – Varteks 20-0. Labrada 1971 Žurko bila je slobodna.

Međimurje u pretposljednjem 21. kolu utakmicu protiv Varteksa dobiva 20-0 bez borbe, tako da do kraja sezone slijedi još samo utakmica protiv Virke koja će se igrati vjerojatno u nedjelju 2. travnja.

Dva kola prije kraja 2. ML Sjever držimo s utakmicom više od Vindije treće mjesto tablice.

Borba za prvaka još nije odlučena, a odluka će pasti po svemu sudeći tek u zadnjem kolu u velikom derbiju prvenstva između Radnika i Podravca koji se igra u Križevcima.