Prva momčad Košarkaškog kluba Međimurje nekoliko sezona unatrag u 2. muškoj ligi sjever ili bivšoj A-2 ligi odigrala je u standardnom sastavu kojeg su svi znali. I svake godine u samom vrhu lige.

Iako u veteranskim godinama Krajačić, Matija Novak, Ostoja, Kranjčec, Drk i ekipa kada su na parketu, još uvijek su mogli biti konkurentni za vrh Druge lige.

Ali, uoči ove sezone 2021./2022. pala je odluka u dogovoru igrača i trenera Stjepana Novaka da se ekipa pomladi i privuče talentirane igrače iz cijelog Međimurja koji žele napredovati i odigrati na što višem ligaškom nivou, dok su donirani nositelji seniorske ekipe igrali za veteransku momčad Međimurja Wild Boars.

Tako su se u klubu bez obzira što će na početku rezultat malo patiti, oslonili na mlađe snage međimurske košarke, a priključeno je i nekoliko juniora i kadeta. Nastala je nova ekipa za novu prvenstvenu sezonu Druge muške lige sjever.

Cilj pomlađivanja ekipe je da ostane u istom sastavu duže vrijeme te da nakon dvije-tri sezone stvore uvjete da se napadne ulazak u Prvu mušku ligu.

Kičmu novog sastava čine: I van Golik, Luka Bartolić, Mislav Kranjčec, Domagoj Kuzmić, Petar Glumac, Bono Krušelj , a nedavno se pridružio zbog nešto većeg izbora igrača pod košem ponovno i Igor Drk . Iz juniorskog sastava priključeni su Matija Herman, Vedran Gašparić, Tin Pongrac, Vito Totić i Mateo Žbulj, a iz kadetskog: Franjo Kranjčec, Lovro Marčec, Lovro Novak, Lovro Beuk, Jakov Horvat i Tomo Balent .

Nažalost, nekoliko igrača je izvan stroja zbog ozljede, a posljednji je nažalost na treningu ovog tjedna ozlijedio Lovro Marčec, kapetan kadeta koji je počeo dobivati ​​nekoliko minuta među seniorima i sada će daljnji napredak malo pričekati jer mora na operaciju koljena. Nadamo se da će sve dobro proći i da će uskoro opet biti na treningu i utakmicama, a trening bi se uskoro trebao vratiti Franjo Kranjčec i Bono Krušelj.

Trenerski trojac čine: Stjepan Novak (glavni trener), Igor Čajić i donedavno prvi strijelac Danijel Krajačić (pomoćni treneri) koji rade na tome da okupljeni sastav ostvari svoj puni potencijal te da ekipa ostvari cilj ulaska u viši rang natjecanja, odnosno da bude spremna kad za to dođe vrijeme.

Iako je rezultat trenutne pandemijske situacije ispadanje iz rezultatskog kontinuiteta, ova sezona je tek početak nečeg nadamo se puno većeg.

Međimurje tako trenutno drži šesto mjesto na tablici Druge muške lige sjever s 5 pobjede i 5 poraza. Prošlu godinu i prvi dio sezone završili su pobjedom protiv Grafičara 67-60, nakon koje je atmosfera u ekipi porasla te se s velikim entuzijazmom ulazi u drugu dio sezone.

Druga muška liga sjever trebala je biti nastavljena ovog vikenda, ali sve utakmice su zbog eskalacije korone odgođene. Međimurje je 12. kolo ionako „slobodno“ jer je Koprivnica odustala, pa će tu utakmicu dobiti 20:0.

Osim toga treba odigrati zaostalu utakmicu u Bjelovaru, za koju još nije dogovoren točan termin, pa će ući u nastavak prvenstva još malo pričekati, a naši će košarkaši dobiti priliku da dočekaju drugu dionicu sezone i pokušaju napraviti iskorak na tablici.

(mm)