Veteranska momčad KK Međimurje Čakovec koja igra pod nazivom Međimurje Wild Boars sve je bliže osvajanju prvog mjesta za ulazak na Final Four 3. ML Sjever, koji će se prema informacijama iz Košarkaškog saveza Međimurske županije odigrati u petak i subotu 8. i 9. travnja u sportskoj dvorani u Strahonincu.

Prvo mjesto veterana KK Međimurje učvrstilo se 18. prvenstvenom pobjedom, koja je stigla u derbiju protiv Donjeg Kraljevca koji je u subotu odigran u dvorani I. OŠ Čakovec. Nije bilo dileme oko pobjednika i Wild Boarsi slavili su uvjerljivo 83-57. Nakon ove pobjede naših veterana u Final Fouru gotovo sigurno ulaze s prvog mjesta (zadnje kolo donosi gostovanje u Murskom Središću) iu polufinalu završnog turnira igrat će protiv varaždinskog Varteksa.

Čakovec-Globetka koja je u derbiju 19. kolu savladala na gostovanju Donji Kraljevec 101-87, sada je u 21. kolu dobila Rudar 95-70. Nakon dva poraza sa čakovečkim klubovima, Donji Kraljevec je i dalje drugi zbog boljeg koša razlike od Globetke koja je treća na tablici, ali u međusobnim susretima čakovečki sastav ima bolji skor. Međutim, drugi i treći sastav lige igraju međusobno u polufinalu Final Foura, tako da nema previše veze s koje se pozicija kreće u završno doigravanje, ako će ostati ovako i nakon završnog 22. kola.

Varteks je četvrto mjesto i nastup na Final Four-u osigurao domaćom pobjedom nad Kotoribom.

Foto: KS MŽ – detalj s derbija Međimurje WB – Donji Kraljevec