Nakon osvajanja Kupa Krešimir Ćosić KS Međimurske županije, Međimurje je nastavilo natjecanje u sklopu regije Sjever.

U napetoj završnici polufinalne utakmice Kupa Krešimir Ćosić – regija Sjever koja je u utorak odigrana u Vrbovcu, košarkaši Međimurja propustili su priliku da izbore barem produžetak protiv Petra Zrinskog i na kraju je finale ovog natjecanja ipak izborio domaćin kojem smo čestitali na pobjedi 92-89.

Nijedan poraz nije dobar, ali ovaj je itekako podnošljiv, jer je u prvoj pravoj utakmici sezone Međimurje pokazalo da može biti itekako kompetitivna protiv Vrbovčana koji iza sebe uoči nove sezone imaju osvojeni naslov kupa i tri pobjede protiv ponajboljih momčadi u 2. HKL: Radnika Križevci, Podravca iz Virja i Bjelovara.

Iako je bilo uspona i padova naše ekipe tijekom dvoboja s Vrbovčanima što je razumljivo s obzirom da zbog međimurskog kupa nismo imali jače provjere i da smo ovaj put bili bez kapetana i ponajboljeg strijelca Ivana Golika, na kraju je finalistu ove neizvjesne utakmice odlučila praktički jedna lopta.

U samoj završnici je kako se kaže „voda bila u ušima“ domaćih košarkaša, nakon što su ispustili visoko vodstvo (+16 u sredini 3. četvrtine) koje je gotovo dostignuto nakon našeg povratka koji je krenuo u zadnje dvije minute trećeg kvartala na krilima tri uzastopno pogođene trice Igora Drka.

Imali smo u zadnjih 90 sekundi tri napada za poravnanje, ali nažalost nijedan nije iskorišten. Bilo je i nekoliko itekako problematičnih situacija u kojima se nije oglasila sudačka trojka i nepriznati vrlo vjerojatno regularan koš uz dodatno slobodno bacanje Franje Kranjčeca kojim bi uz realizaciju rezultat bio poravnat.

Ohrabruje naš odličan ulazak u utakmicu kada smo poveli s +7 zahvaljujući razigranom cijelom sastavu na čelu s Kuzmićem koji je bio naš najbolji i najkonstantniji igrač s 26 poena, dok su mu se u prvoj četvrtini pridružili Mario Novak i Gašparić s dvije trice. Domaći su ipak uspjeli preokrenuti rezultat do kraja prve četvrtine zahvaljujući nezaustavljivoj seriji od 6 trica Pandura.

Nakon toga se vodila velika borba, niti jedna ekipa nije se uspjela odvojiti (+4 za Petar Zrinski na poluvremenu) sve do središnjih pet minuta 3. četvrtine kada smo imali „black out“ i domaći su velikom serijom činilo se u tim trenucima riješili pitanje pobjednika.

Međutim, tada se pojavio sjajan Drk koji nas je vratio u susret i agresivnom igrom u obrani natjerali smo domaće na veliki broj grešaka u zadnjih pet minuta susreta i dobili priliku za potpuni preokret.

Ovaj put je nismo iskoristili, ali pokazali smo da možemo biti jači nego u prošloj sezoni, posebice ako nastavimo dobro raditi i dok se u potpunosti uigramo.

Kako bi što spremnije dočekali novu prvenstvenu sezonu koja kreće 8. listopada, dobro će doći i vrlo jaki turnir „50 godina KK Međimurje Čakovec“, koji organiziramo predstojeći petak i subotu u sportskoj dvorani u Strahonincu i na kojem uz nas igraju ponajbolje ekipe 2. HKL Sjever: Vindija Varaždin, Radnik Križevci i Podravac Virje.

Za Međimurje su protiv Petra Zrinskog igrali: M. Novak 12, Kuzmić 26, Drk 16, Bartolić 10, Gašparić 8, Glumac 4, M. Kranjčec 11, F. Kranjčec 2, Horvat, L. Novak i Totić. Trener: S. Novak.