Treći naslov najbolje ekipe u ovoj sezoni i pobjednički pehar Regije Sjever koja obuhvaća košarkaške klubove iz pet hrvatskih županija, stigao je u nedjelju u redove Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec. 

Nastavak velikog niza odličnih rezultata mlađih dobnih kategorija nakon naslova prvaka naših ekipa U-17 i U-13 treba zahvaliti momčadi dječaka U-11 (igrači rođeni 2011. i mlađi) pod vodstvom trenera Maje Mikolaja i trenera Igora Čajića.

Momčad U-11 Međimurja nakon uvjerljivog prvog mjesta u svojoj međužupanijskoj skupini na isti način trijumfirala je i u završnici Regije Sjever koja je u nedjelju odigrana u Bjelovaru u organizaciji KK Vedi.

Druga najmlađa natjecateljska ekipa KK Međimurja U-11, najboljeg kluba što se tiče mlađih košarkaških kategorija na cijelom hrvatskom Sjeveru, do naslova prvaka stigla je nakon pobjede u polufinalu nad Radnikom 47-13 i onda u finalu protiv domaćina Vedija 44-27.

U obje utakmice nije bilo nikakvih dilema oko pobjednika. Košarkaši Međimurja već su u prvoj četvrtini kako polufinalne, tako i finalne utakmice razriješili sve dileme oko pobjednika. Tako su protiv vršnjaka iz Križevaca prvu četvrtinu dobili 19-4 i nakon toga u preostale tri samo povećali prednost do konačnih +34.

U finalu isti scenarij protiv Vedija. Naši klinci su nakon prvih 10 minuta vodili 17-6. Domaći su bili ravnopravan protivnik u drugoj četvrtini, ali prednost je ostala na strani našeg sastava. U drugom dijelu čakovečki sastav dignuo je prednost na završnih +17 za Međimurje.

Od međimurskih predstavnika završnicu izborila je i ekipa Mladost iz Ivanovca koja je na kraju zauzela treće mjesto, što je također zapažen uspjeh.

Rezultati završnice: polufinale: Vedi Bjelovar – Mladost Ivanovec 38-11, Međimurje Čakovec – Radnik Križevci 47-13; za treće mjesto: Mladost – Radnik 41-28; finale : Međimurje – Vedi 44-27.

Na kraju veliko veselje naših klinaca, zlatne medalje za lijepu uspomenu i još jedan vrijedan trofej koji je stigao u klupske vitrine u ovoj sjajnoj sezoni 2021./2022.

Protiv Radnika Međimurje igrao je u sastavu: L. Čajić 4, S. Zdolec 2, T. Štefičar 4, J. Posavec, FL Korent 4, L. Tomašek, N. Terek 16, M. Krištofić 2, P. Ostoja 9, J. Pavlic 2 i N. Belović 4 . Trener: M. Mikolaj .

U finalu u srazu s Vedijem za Međimurje igrali su: L. Čajić 4, S. Zdolec 2, T. Štefičar, J. Posavec, FL Korent 5, L. Tomašek 6, N. Terek 12, M. Krištofić, P. Ostoja 15, J. Pavlic, N. Belović . Trener: M. Mikolaj .

Nažalost, ova sezona odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza neće biti odigrana državna završnica u ovoj kategoriji.