Nakon što su u prošloj sezoni osvojili drugo mjesto i na taj način izborili Poluzavršnicu PH za juniore, ekipa U19 Međimurja u ovoj sezoni napravila je korak naprijed.

Uvjerljivo je osigurala naslov prvaka kolo prije kraja Juniorske U19 lige Sjever i još jednom državnu poluzavršnicu na koju ovaj put ide s prvog mjesta.

Juniori Međimurje

Naslov je osiguran sedmom pobjedom za redom, u srijedu na gostovanju kod Podravca u Virju, visokim rezultatom 101-65.

Međimurje su na putu opet predvodili bekovi Nikola Hren i Franjo Kranjčec koji igraju u sjajnoj formi zadnjih mjesec dana.

Oba su bila nezaustavljiva za obranu domaćina. Svaki je zabio po 28 poena.

Juniori Međimurje u Virju

Nakon što je odmah u prvoj četvrtini osigurana nedostižna prednost, trener Stjepan Novak dao je priliku da zaigraju svima koji su putovali u Virje (11 igrača), pa tako i onima s nešto manjom minutažom.

I svi su je dobro iskoristili i pokazali napredak otkako redovno treniraju i igraju s našom ekipom.

Istaknimo da ovu generaciju uglavnom sačinjavaju igrači Međimurja koji su u sezoni 2021./2022. osvojili naslov kadetskog prvaka sjevera i igrali Jedinstvenu kadetsku ligu HKS-a.

Oni su ulazno juniorsko godište 2006., odnosno još uvijek kadetsko 2007. godište, tako da mogu igrati i iduću sezonu juniorsku ligu.

Šteta što su neki igrači u međuvremenu iz te talentirane generacije otpali, ali neki drugi su se pridružili.

Uglavnom, momčad na koju trenutačno računa trener Stjepan Novak može biti konkurentna dobrom dijelu ekipu u poluzavršnici Prvenstva Hrvatske.

Juniori

Za Međimurje su protiv Podravca igrali: Šarić 12, Hren 28, Tomašić 7, Kranjčec 28, Mikulić 7, Zaspan 2, Maček, Balent 2, Šoltić 4, Dakić 11, Zember. Trener: S. Novak.

Prije nastupa na državnoj poluzavršnici na kojoj će igrati s prvakom skupine Centar, te 3. i 5. ekipom Juga, Međimurje još treba odraditi zadnje kolo Lige regije sjever i gostovanje kod Radnika u Križevcima.