Međimurje je uzvratilo istom mjerom Ivančici za dva poraza u prošloj sezoni u 2. ML Sjever.

U ovoj drugoligaškoj sezoni naš sastav je u oba navrata uvjerljivo dobio starog rivala koji je na tablici odmah do nas, ali s puno lošijim omjerom pobjeda i poraza.

Nakon sigurne pobjede u prvom dijelu prvenstva u Ivancu, u subotu je u sklopu 18. kola Međimurje također bilo bolje od svog protivnika.

Ivančica je svladana rezultatom 82-74, u sportskoj dvorani u Ivanovcu, gdje igramo kao domaćin.

Gosti su priključak držali donekle samo u prvoj četvrtini utakmice. Međutim, već na poluvremenu rezultat je bio 51-29 u korist našeg drugoligaša.

Odlično je odigrao u prvom dijelu susreta Domagoj Kuzmić koji je uz dirigiranje igrom i nezaustavljivim prodorima, bio također i sjajno pucački raspoložen.

Pridružili su mu se Glumac koji već neko vrijeme igra u odličnoj formi i iskusni Marek Novak.

Trener Međimurja Štef Novak kombinirao je 7-8 igrača cijelo vrijeme u prvih 25 minuta, tako da je u potpunosti zaustavljen napad Ivančice.

Prednost je u 3. četvrtini narasla u jednom trenutku i na +26 poena razlike 55-29.

Nakon toga odlučio je dati priliku i najmlađima u sastavu, dok su gosti odlučili odigrati cijelu utakmicu sa svojim najjačim snagama.

Iskoristila je Ivančice 5-6 minuta igre u zadnje četvrtine kada su na parketu bili domaći juniori i kadeti.

Iskusniji sastav Ivančice u tom periodu igre pred samu završnicu približio se na desetak poena razlike.

Zadnje dvije minute domaći su ipak stali na loptu i uz provjerene snage rutinski zadržali stečenu prednost za konačnih 82-74.

Za Međimurje su protiv Ivančice igrali: Balent, Kuzmić 22 (3×3), M. Novak 20 (3×3), M. Kranjčec 5 (1×3), Bartolić 2, Zaspan, Horvat, Golik 2, Gašparić 4, Šarić, Glumac 25 (1×3), F. Kranjčec 2. Trener: S. Novak.

Međimurje je s ovom pobjedom uz omjer 12-4 nakratko skočilo na 3. mjesto tablice, dok se ne razriješi status neodigrane utakmice između Vindije i Labrade 1971.

Rezultati 18. kola: Međimurje – Ivančica 82-74, Podravac – Bjelovar 103-82, Radnik-Petar Zrinski 88-66, Virka-Varteks 20-0, Vindija-Labrada 1971 (gosti nisu doputovali).

U sljedeća dva tjedna Međimurje ima na rasporedu dva nezgodna gostovanja.

Prvo je na rasporedu u subotu protiv Petra Zrinskog u Vrbovcu, a nakon toga slijedi put u Bjelovar s kojim se zamijenilo domaćinstvo u prvom dijelu sezone.