Ekipa Međimurja U-13 nije uspjela pobjednički završiti turnir polufinalne završnice Prvenstva Hrvatske za ovu kategoriju u Dubrovniku. Nakon očekivanog poraza od Cibone i sjajne pobjede nad domaćinom Dubrovnikom, dobro su se držali protiv DOŠK-a iz Drniša punih 25 minuta utakmice, ali na kraju su ipak poraženi 73-44.

Poraz naše momčadi od visokih 29 razlike malo govori o zbivanjima na parketu dubrovačke dvorane u Gospinom polju, ali kao što zna biti u košarci, veliki preokret na stranu protivničke ekipe nažalost dogodio se po nas u ovoj utakmici.

Najprije je Međimurje tijekom druge četvrtine preokrenulo vodstvo Drnišana koje su ovi ostvarili u početnih 10 minuta i u 25. minuti u trećoj četvrtini vodilo DOŠK 37-31.

Onda je uslijedila nevjerojatna serija daleko najboljeg igrača utakmice Vlaića koji je postao nezaustavljiv za našu ekipu. Na kraju je taj igrač drniškog sastava postigao čak 51 poen i u simultanki doveo svoju ekipu do visoke pobjede.

Sve do trenutka preokreta koji se dogodio pred kraj treće četvrtine naši dječaci izgledali su izvrsno, bili su bolji protivnik, ali ovaj put nisu izdržali do kraja.

Na kraju su naši Međimurci zbog slabijeg koš-količnika od Dubrovnika i DOŠK-a završili na 4. mjestu. Ali utakmice protiv domaćina Dubrovčana, kao i sa Cibonom i DOŠK-om pokazale su da ova ekipa i igrači koji je sačinjavaju, imaju potencijal te da slijede novi izazovi i nove sezone u kojima uz kvalitetan trenažni proces mogu samo još više napredovati.

MEĐIMURJE – DOŠK 44-73 (8:14, 20:10, 9:22, 7:27)

Međimurje: Toplek 4, Mikec 15, Rušnjak 17, P. Ostoja, O. Ostoja 3, Kelkedi, Majsan, Novak, Brkinjač 2, Terek 1, Korent, Režek 2. Trener: M. Novak.

DOŠK: Vlaić 51, Dvorski 3, Kosor, Vranjković 11, Vukušić 3, Živković, Buha, Đidara, Š. Tetlo 5 i J. Tetlo. Trener: A. Šikić.

KONAČNI POREDAK: 1. Cibona (3-0), 2. Dubrovnik (1-2), 3. DOŠK (1-2), 4. Međimurje (1-2).