Krenulu se tri lige za mlađe uzraste. Ekipe U-13, U-15 i U-17, Košarkaške akademije KK Međimurje Čakovec bile su u 1. kolu vrlo uvjerljive i najavile borbu za naslov prvaka.

Kadeti Međimurja krenuli su u borbu za ulazak u Jedinstvenu kadetsku ligu. Na tom putu najprije trebaju osvojiti naslov prvaka najboljeg u Skupini A u kojoj su klubovi iz Međimurske i Varaždinske županije. Prvog najvećeg konkurenta dobili su više nego uvjerljivo. U susretu koji je odigran u sportskoj dvorani u Ivanovcu bili su nadmoćni u srazu s varaždinskom Vindijom i slavili pobjedu 94-48. S obzirom da se igra jednostrukim sustavom u ovoj fazi natjecanja odlučna utakmica s obzirom na kvalitetu ostalih ekipa igra se protiv Grafičara iz Ludbrega. S Ludbrežanim Međimurje igra idući utorak 10. listopada u domaćoj dvorani, najvjerojatnije opet u Ivanovcu.

Grafičar iz Ludbrega u 1. kolu inače je na domaćem terenu u potpunosti nadigrao KK Čakovec rezultatom 102:15. KK Nedelišće i KK Labrada 1971-Ž., nisu odigrali susret jer ekipa Labrade nije stigla na gostovanje, što opet dovodi u pitanje svrhu natjecanja ovog kluba u sklopu Regije Sjever.

U konkurenciji pretkadeta U-15 koji se također bore za naslov prvaka koji će predstavljati Regiju Sjever u Jedinstvenoj pretkadetskoj ligi prvi favorit je Grafičar iz Ludbrega, a naša ekipa Međimurja pokušati će poremetiti njihove planove. U 1. kolu Međimurje je stiglo do visoke pobjede nad Mladosti u gostima u Ivanovcu 20-106. Odigrano je i 2. kolo u kojem je Međimurje bilo opet vrlo sigurno i zabilježilo pobjedu 105-31. Solidnu ekipu ima i varaždinsku Vindija koja je bila također sigurna na početku lige i slavila pobjedu 104-22 na gostovanju u Murskom Središću gdje je domaćin bio KK Čakovec, a nakon toga i na domaćem parketu protiv Kotoribe 128-17. Kotoripčani su pak u 1. kolu ugostili Grafičar i gosti su očekivano bili bolji rezultatom 99-27. U međimurskom srazu 2. kola između Čakovca i Mladosti Ivanovec, bolji je bio Čakovec rezultatom 64-35.

U uzrastu U-13 naša ekipa Međimurja zabilježila je rekordnu pobjedu na gostovanju u Lepoglavi 131-2 u sklopu 2. kola. U utakmicama 1. kola Grafičar je bio bolji od Mladosti na gostovanju u Ivanovcu 15-80, a Donji Kraljevec je kod kuće izgubio od Varteksa 33-38. U utakmicama 2. kola Grafičar je svladao Donji Kraljevec 71-8, Vindija je pobjedila Nedelišće 86-21, a Varteksa je bio bolji od Rudara M. Središće 57-18.

Kao što je vidljivo iz rezultata, velika je razlika među ekipama u sva tri uzrasta, a veseli činjenica što se tiče naše Košarkaške akademije da Međimurje opet ima sve tri ekipe koje se bore za državnu završnicu kvalitetne ekipe koje će pokušati osvojiti naslov prvaka Regije Sjever i odmjeriti snage s drugim ponajboljim hrvatskim klubovima u sva tri uzrasta.