Košarkaši Međimurja završili su ovu sezonu 2. ML Sjever 14. prvenstvenom pobjedom.

U posljednjem 22. kolu, na domaćem parketu svladali su Vedi iz Bjelovara 89-69 i na taj način potvrdili peto mjesto drugoligaške tablice.

Bila je to vrlo vrlo emocionalna večer za našu ekipu, jer se od našeg dresa i igranja kvalitetne košarke u visokim stupnjevima natjecanja HKS-a, oprostio kapetan Mario Marek Novak.

U lijepoj atmosferi Međimurje je već u prvoj četvrtini riješilo pitanje pobjednika nakon što smo poveli 30-12, tako da je u kasnijem tijeku trebalo samo potvrditi odličan početak.

Do kraja se igralo efikasno s jedne i druge strane za konačnih 89-69.

Odlično je još jednu utakmicu odigrao Franjo Kranjčec, jedan od najmlađih u redovima Međimurja koji je zabio 18 poena i istaknuo se odličnom igrom u napadu i obrani. Uz njega je i na oproštaju još jednom pokazao kakav je strijelac Mario Novak koji zabio 16 koševa.

Međimurje je igralo u sastavu: Balent 2, Kuzmić 10, Novak 16 (1×3), M. Kranjčec 9 (1×3), Bartolić, Zaspan 8 (1×3), Hren 4, Gašparić 6, Šarić, Glumac 12, Kranjčec 18, Pađan 4 (1×3). Trener: S. Novak.

Na kraju ove prvenstvene sezone Međimurje je 5. ekipa košarkaškog Sjevera, dok je naslov prvaka obranio Podravac iz Virja.

Sezona se može se ocijeniti kao dobra, s obzirom na sve okolnosti koje su pratili i našu ekipu, ali i cijelo prvenstvo koja je bez mogućnosti zimskih priprema za drugi dio, odigrano u samo pet mjeseci.

Nadamo se da će iduće prvenstvo ipak biti organizirano na drugačiji način, jer nema previše smisla da drugoligaške ekipe imaju mogućnost da igraju i treniraju samo 5-6 mjeseci, a preostali dio „odmaraju“.

Ekipa će trenirati i dalje u smanjenom intenzitetu, dok mlađe snage nastavljaju redovan trenažni proces i natjecanje.

Foto: Ivica Hozmec/KS Međimurske županije